Övernattning och bebislängtan

I helgen var vi en riktigt storfamilj – på låtsas. Vi var nämligen barnvakter åt våra fina vänner M&Ms barn L&L. De är 3 år respektive 5 månader.
Bebis-L somnade i min famn vid halv åtta efter att hon ätit gott ur nappflaskan. Stor-L och Y satt i soffan och hade filmkväll med popcorn. De njöt i fulla drag. De såg två filmer – pippi långstrump och nicke nyfiken. Och åt två påsar med micropopcorn (fast en hel del låg kvar i soffan efteråt).

Efter filmerna somnade de i Y’s nya loftsäng, tätt intill varandra med barbapappa-lampan som tryggt lyste upp i mörkret. De somnade kvickare än jag hade trott. Det var tyst några minuter, sen fnissade Y till. Varpå L sa till henne bestämt:
– Man får inte skratta i natten, det är dags att sova! Sov gott, Y!
Och så somnade de.

Natten förflöt väl, förutom att Y vaknade med ett illvrål kl 4, förskräckt av att någon låg i hennes säng. Hon fick komma in till oss och lägga sig, och låtsades att bebis-L var hennes lillasyster och somnade gott bredvid henne.

Halv sju vaknade alla tjejerna och de stora satte sig i tv-soffan och myste med varsin smoothie medan jag, A och bebis-L låg kvar och gosade lite i sängen.

Bebissuget är stort – men det kommer inte bli några syskon till Y än på ett tag. Vi njuter av bebisarna omkring oss istället.

Bror O och hans J fick en liten bebisflicka häromdagen. Förmodligen kommer de väl neråt landet inom kort för att visa upp bebben – då tänker vi hålla oss framme.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s