Sälmatning och 17 ridbiljetter

Idag var vi på skånes djurpark, en familjedag med Anders kollegor och deras barn. Trevliga människor, söta ungar och härlig stämning. Vädret var alldeles lagom, maten god och lekarna roliga. Vi kastade lasso, sköt bedövningspilar och svarade på tipsfrågor. Vinnarparet fick gå in till vargarna tillsammans med en vargguide, spännande! Tyvärr fick de inte mata dem, eller ens komma i närheten av dem. Men de tyckte nog det var tillräckligt nervöst att vara inne i inhägnaden tror jag. Faktum var att de vargarna som bor på skånes djurpark är så pass vilda att det närmsta någon vargskötare någonsin varit dem är 15 meter. Det är inte som på andra ställen där vargarna i princip är tama eftersom de har blivit flaskmatade när de var små.
Vi kom tvåa och vårt pris var att få mata sälarna. Det var jätteroligt! Vi fick en hel hink med sill att kasta till sälarna, och de hoppade upp lite och fångade dem i munnen. Ylva kastade också och hon hade så kul! Anders kollega fotograferade lite så det kommer bilder snart.

Ylva fick också biljetter till ponnyridningen, hela 17 biljetter fick hon! Tyvärr hann hon inte rida något denna gången, eftersom vi hade fullt upp med allt annat och kom till ponnyridningen fem minuter efter att de stängt för dagen…. men biljetterna gäller länge så vi tänkte att Leia kanske vill följa med till djurparken nån dag tillsammans med sina föräldrar så kan Ylva och Leia rida några rundor. Vad säger du Minna?

Vi kom till djurparken kl 10.30 och åkte inte hem förrän de stängde kl 19i. Det är verkligen rekord. Ylva hade hållt igång hela dagen utan sovpaus så hon somnade två minuter efter att hon satt sig i bilen, och sover nu så gott i sin säng. Min underbara lilla morrhoppa…

Det här har varit en fantastiskt bra helg! (vegetarisk buffé som var hellyckad i fredags, och så det här idag..) Skriver nog mer om veg-buffén en annan dag. Annars kan ni läsa vad Innie har skrivit om det på http://tankestormar.blogspot.com

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s